Klädstilar

Kläderna vi bär talar om för omvärlden vem vi är. Eftersom det är de sju första sekunderna som avgör vilket intryck man får av en person, är kläderna viktiga för att ge en bra första uppfattning av dig. En del väljer en mer dämpad stil medans andra är mer excentriska och helst vill skrika ut till världen vem dom är och vad dom står för.

En av de mer  iögonfallande stilarna är den gothiska. Här är det framförallt svart som är grundfärgen, men även mörk lila, rött och blått, är vanliga inslag. I huvudsak förespråkas den unika och individuella klädstilen, men med några riktlinjer. Även här går modet i vågor och Batcave-retro har varit inne under 2000-talet. En stil med influenser med punkstilen men med gothiska element som tröjor med bild på gothiska band, bred tuppkam, piercingar och myggjagare.

Lolita stilen är plockad från Japan och bygger på ungdomliga kläder som hos kvinnor ska vara flickaktiga och oskyldiga och gärna plocka in element som nallar och små spetsprydda paraplyer.

Andra välkända stilar är exempelvis preppy modet, som är en avspegling på välbärgade ungdomar på privata skolor i USA och rockabilly, som är en avspegling av 40 och 50 talets USA, där frisyrer och kläder tillsammans med musik och amerikanska raggarbilar gör helheten.