Vackra detaljer

När hösten är kommen och det börjar bli kallt är det inte bara högtid för varma kläder. Många väljer att handla accessoarer och smycken friskare än någonsin. Höst och vinter handlar mycket om kontrasterande inslag. Sedan kommer våren med pompa och ståt.

Det gör att du kan klä dig mer modest och satsa på att hitta större smycken och accessoarer som sticker ut mer. Många kommer säkerligen att klä sig mörkare men det hindrar inte dig från att våga visa mer färg och karaktär.

Designen under höst och vinter kommer överlag att vara en skön blandning mellan maskulint och feminint. Det råa möter det milda och många färger kommer fram i vinter, mer än det varit tidigare vintrar. Dressat och tilltänkt är ett ledord att ha i åtanke.  Armé-trenden har hittat tillbaka på flera håll och kanter och smycken och dekorationer med militärinslag ser ut att återkomma mer och mer.

Det är smyckenas och accessoarernas höst och vinter i år och de kommer fånga mer uppmärksamhet än någonsin. Stora och definierade armband och örhängen kommer att pryda många som vill vara uppseendeväckande. När vi kommer till materialet på smyckena i vinter sticker silver ut bland övriga material. Men våren verkar ta tillbaka vitguldet och roséguldet som nyligen var så populärt. Uttrycket ”less is more” har suddats ut och i höst och vinter gäller det att ha mycket av allt. Stora armband och stora örhängen tillsammans med ett snyggt armband är helt rätt. Ett nytt smycke vi fallit för, du hittar det här, är ett armband från märket Björg, riktigt snyggt och smakfullt.

I smyckesväg talar man mycket nu om att visa hantverk istället för följa trender. Vi ska göra fantastiska saker med våra smycket, det ska vara små konstnärliga uttryck för en själv och skaparen själv. Det finns alltid inspirationskällor men dessa ligger mindre i fokus än vad smycket säger ägaren och, i lägre rang, skaparen. Det ska fortsätta vara stort inpå våren. Låt smyckena ta över helt och ge dem rampljuset för en gångs skull!

Höst- och vinterväskorna är stilistiskt enklare och sportigare. Miniväskorna ser också ut att bli framträdande. Bli inte förvånad om du ser större påsväskor och rymligare handväskor som färgar en mörk tid. Under våren fortsätter väsktrenden tillsammans med grafiska mönster och skarpa linjer. Väskorna ska gärna bryta av från din utstyrsel och allra helst, bryta av från klädernas färg. Bär du mycket svarta kläder rekommenderar vi en investering i en turkos väska!