Detaljerna som gör skillnad

Precis som i samhället i stort går trenderna inom mode alltmer mot långsiktighet och att hitta en tidlös garderob som håller länge både slitagemässigt och när det gäller stil. Plaggen ska gå att kombinera med varandra och fungera för olika tillfällen, genom att man klär upp eller ned dem med andra föremål och accessoarer. Därutöver letar vi nu efter naturmaterial av hög kvalitet, eller andra typer av hållbara material, som återvunna textilier. Fördelen med naturmaterial som bomull, linne och ull är deras hygieniska och temperaturreglerande funktioner samt den sköna känslan mot huden, vilket gör att det är denna typ av material man bör bära närmast kroppen.

Hitta stilen

Val av klädstil är såklart en fråga om personlig smak, men det finns också ett par saker man kan ha i åtanke när man bygger upp sin garderob. För att skapa en hållbar bas bör man välja plagg i stilrena och klassiska färger, som inte riskerar att bli omoderna när de kortsiktiga trenderna svänger. Kontrollera kvaliteten på det du köper och välj gärna ekologiska eller på annat sätt hållbarhetscertifierade varumärken. Dessa kan du sedan matcha med utvalda plagg och accessoarer som har mer färg och attityd, utan att för den skull kompromissa med deras standard. Till exempel kan snygga slipsar, hängslen eller strumpor lyfta en outfit.

Strumpor – en viktig detalj

Strumpor är en viktig klädesdetalj ur flera olika synvinklar. Dels gör strumpor stor skillnad för fötternas komfort och ergonomi. Därför spelar det stor roll vilken modell och material du väljer. Strumporna ska sitta still utan att hasa ned, och andas för att undvika fotsvett och obehag. Men ett par fina strumpor kan också bli din bästa accessoar. Välj den trendiga kortare längden på kostymben, eller vik upp dina jeans eller chinos, och matcha med mönstrade strumpor eller ett par i en glad färg. För att få mycket strumpinspiration på ett och samma ställe kan vi tipsa om att det finns en del att välja på här.