Behov av lite större storlek på kläderna

Känner du att det är svårt att hitta kläder som både sitter och snyggt och som känns bekväma ska du titta in hos väl valda butiker. Det finns många olika kroppsformer men också kläder som passar även om du är längre och större än de flesta andra.

Olika material passar olika kroppsformer

Du kan framhäva dina former på olika sätt med hjälp av kläder. Trivs du i kroppsnära plagg och vill framhäva din midja kan du välja ett material som faller vackert. En underklänning som gör att en klänning eller kjol sitter snyggt, kan göra under.

Färger och mönster

Mörka färger har en förminskande effekt men det finns knep för att använda både ljusa färger och stormönstrade plagg. Samma färg på både underdel och överdel gör att du ser längre och slankare ut. Vill du markera midjan är det fint med ett skärp i avvikande färg.

Olika snitt på kläderna

Prova olika halsringningar på toppar och klänningar. En rund halsringning jämfört med en djupare urringning kan göra otroligt stor skillnad både för den som behöver en större storlek och den som är liten i kroppskonstitution. Lägger du till ett längre halsband som gör att halspartiet ser längre är ett enkelt sätt att se längre och slankare ut.