Kläder i ovanliga storlekar

Även om modeindustrin oftast vill tro att alla vi människor är gjorda i ungefär samma storlek och form så finns det väldigt många som motbevisar den tesen. Många människor som finner det svårt eller omöjligt att i vanliga klädbutiker hitta något som passar. 

Som tur är finns det alternativ, både i form av vanliga butiker och webbshoppar. För kvinnor som är ute efter kläder i större eller mindre stolekar är Smått och Stort ett alternativ. Butiken har både en webbshopp samt en fysisk butik i Staffanstorp. Klädmärkena de säljer är främst från ZE-ZE och  ZHENZI & CRIZPY & ZIZZI.

För män med behov av större storlekar så föreslår vi Motley Denim. Trots att namnet antyder ett fokus på jeanstyg så är utbudet så mycket större. Det säljs förutom jeans även andra typer av byxor samt en stor mängd olika överdelar så som T-shirts och skjortor. Även ytter och fritidskläder finns representerade i butiken med egna avdelningar. I butiken kan man sortera plagg efter bland annat färg, typ och storlek så att man är säker på att hitta det man är ute efter.

Även skor är något somliga kan ha problem att hitta i större och mindre storlekar. För manliga skor tillverkas de flesta skorna till exempel inte i större storlekar än 45 eller 46. Här kan butiker som grandshoes istället komma till räddningen. Där kan du nämligen köpa skor i storlekar upp till 52 i många olika modeller.  För kvinnor med små fötter finns istället petiteshoe som istället har skor ända ner till storlek 32.