Kvinnligt

Det kvinnliga modet har skiftat under åren, men oftast har det gällt att framhäva de kvinnliga formerna som stor byst, smal midja och större höfter. Timglaset är en bra liknelse i detta hänseende. 

Det är ju, som tur är, ganska långt från den tid då snörlivet härskade. Men, det händer ändå att man ibland skulle vilja kunna snöra åt livet för att få en bra form på kroppen. Under en historisk period var också det kvinnliga modet en misch-masch av stora kläder i flera lager vilket dolde de kvinnliga formerna, men idag har vi nog kommit tillbaka till kläder som visar de kvinnliga formerna på ett annat sätt.

De stora italienska modeskaparna har under lång tid satt sin prägel på hur kvinnorna klär sig och de största av dem får anses vara Giorgio Armani och Guccio Gucci.

Giorgio Armani föddes 1934 och under 70-talet exploderade hans karriär som modeskapare. Hans första modeshow blev en osannolik succé och han kan idag stoltsera med att ha klätt upp mängder av kvinnliga deltagare i den prestigefyllda Oscarsgalan.

Guccio Gucci har främst fått ett stort namn som väsk-tillverkare och det är många kvinnor idag som drömmer om att få bära någon av hans fantastiska väskor. Han har skapat sig ett stort namn och med hjälp av sina söner Vasco, Aldo, Ugo och Rodolfo har han byggt upp ett imperium inom modevärlden.