Snabbt moderiktigt hår med förlängningar

När det kommer till frisyrer så kan modet förändras snabbt. Detta gör att man ibland kan vilja byta frisyr betydligt snabbare än vad det tar för håret att växa ut. Som tur var så finns det en lösning, löshår. Men vad behöver man tänka på om man vill testa?

Olika kvalitéer

När man väljer löshår så finns det hel del man bör tänka på. De billigaste varianterna som finns tenderar att vara syntetiska och brukar inte hålla speciellt länge.

Vill man ha kvalité och att sina hårförlängningar skall hålla ett tag så är det den riktiga varan som gäller. Äkta löshår är gjort på människohår som sedan behandlats och färgat till olika färger för att passa slutkunden. Det allra bästa löshåret brukar kallas Remyhår. Det är bara lätt behandlat för att behålla dess naturliga hållbarhet och lyster. Till skillnad från hårdare behandlat hår så har det fjällen kvar vilket gör att det trasslar mindre.

Om man sköter väl hand om högkvalitativt löshår så kan det återanvändas många gånger även om fästena börjat bli dåliga.

Matcha färg

Att välja färg på löshåret kan många gånger vara svårt. Ibland kan man välja att använda sig av hår i två olika färger för att matcha den naturliga variationen som brukar finnas i håret. Absolut bäst är om man kan se håret i verkligheten och hur det passar mot ens egna hår.

Man skall dock inte glömma att det även kan vara intressant att sätta i slingor av löshår i annan färg.  På så sätt kan man ge sin frisyr lite extra liv. Dessa färger kan antingen vara av en naturlig färg man själv inte har eller av starkare färger som man annars hade behövt färgat in.

Se dock till att köpa hår som då redan är i rätt färg. Att själv eller med hjälp av en frisör färga håret efteråt är tyvärr inget att rekommendera.

Fästen

När man väljer löshår så är det även viktigt att man väljer ett passande fäste. Det vanligaste och enligt många bästa alternativet om man vill ha ett mer permanent fäste är att använda sig av keratinfästen. Detta är en typ av vax som man med ett speciellt verktyg smälter för att skapa ett fäste.

Tejp är ett nyare fäste som passar för kortare fästningar och är enklare att göra själv. Det är precis som det låter en speciell dubbelsidig tejp som kan användas med löshår designat för det.

Andra mindre vanliga lösningar är clip-on som är praktiskt om man bara skall bära håret någon kväll emellanåt. Mikroringar och weaves är två andra alternativ på mer permanenta fästen som dock inte är lika vanliga i norden.