Inredningsmode

Inredning är större än någonsin. Alla vill ha ett hem som ser ut att komma direkt ur en katalog. Det ska vara personligt, stiligt, flådigt och helt enligt din personliga stil. Vad är då det senaste inom inredningen just nu?

Skandinaviskt och simpelt

Det skandinavisk stilen är tillbaka med mycket rent trä, raka och enkla linjer och ett lite mer simpelt leverne. Det ska var rena träpallar runt barbordet istället för höj- och sänkbara läderstolar. Man hittar nakna glödlampor som hänger i taket istället för en ljuskrona eller annan stor lampskärm.

Det är en tacksam stil för den som vill hålla priset nere. Den skandinaviska stilen betyder också att man inte ska så mycket möbler, saker eller smådetaljer i bokhyllor och fönster. Man kan skala ned och hålla sig till en basnivå och fortfarande har ett helt inrett hem.

Industriella stilen

Den här är till för de som gillar det lite tuffare, coolare och mörkare. Hemmet ska påminna om en lagerlokal, kanske en gammal hamnplats eller verkstad. Man vill få in mycket stål och gråa toner. Men även lite mörkare, naket trä och bruna färger passar bra. Man mjukar sedan upp och gör det mysigt med håriga kuddar och en mysig pläd.

Stilen är på modet just nu och med olika rabatter kan du kamma hem riktigt fina möbler utan att betala frakt eller få en fin procentrabatt på priset. Dessa koder är gratis att använda och det finns flera butiker som har rea just nu för att göra plats för nästa säsongs inredning.

Grunder i inredning

För dig som inte har någon klar riktning och vill helt enkelt fylla hemmet med saker som du gillar, kan du undvika de här sakerna för att få ett välbalanserat hem:

  • Övermöblera inte – även om rummet är stort kommer det att se trångt ut.
  • Omatchande möbler – se till att alla möbler i hemmet passar med varandra, på något sätt. Det kan vara färg, form, storlek eller material.
  • Överdekorera – håll tillbaka på dekorationerna. Välj ut de föremål du gillar mest och plocka undan resten. Du kan sedan byta ut saker då och då.
  • Belysning – glöm inte bort belysningen. Den ska komma från flera källor, inte bara en stark taklampa.