Mannens basgarderob

Vi har tidigare tipsat om kvinnors basgarderob och vad den bör innehålla. Nu är det dags att tackla detta ämne även för herrarna. Även här kan man lyfta fram en rad plagg som är användbara i många olika situationer.

  • Skjortorna – en bra basgarderob behöver ett antal skjortor. Två vanliga vita skjortor är det mest grundläggande. Men man bör även ha ett par färgade och mönstrade skjortor. Satsa på en ljusblå som en av dessa.
  • Byxorna – det finns många snygga herrbyxor på marknaden idag och vill man vara förberedd för en rad olika situationer kommer man behöva ett par olika av dem. Minst ett par riktiga kostymbyxor, ett par chinos och ett par jeans bör finnas med i varje mans garderob.
  • Tröjor – börja med tre enkla t-shirts, en vit, en svart och en grå, och en tjockare långärmad tröja i en neutral färg. Utöka sedan dessa efter behov. Kanske en med kapuschong eller en riktigt tjock stickad tröja för de kallare dagarna på året.
  • Skor – när det kommer till skorna behöver man vara beredd för olika väder och tillställningar. Ett par vita sneakers är perfekt till vardags och på sommarfester. Ett par svarta snörskor, som ett bar klassiska oxfords, fungerar för nästan alla finare tillställningar. Och slutligen ett par ordentliga vinterkängor de första och sista månaderna på året. Se också till att sköta om dem regelbundet.
  • Jackor – utanför sommaren går de flesta inte ut utan sin jacka. Satsa på att ha en medeltunn jacka för våren och hösten och en rejäl vinterjacka därtill. En snygg skinnjacka kan också komma till bra användning många gånger.
  • Kostym – slutligen behöver alla män ha en kostym som sitter perfekt. Har man bara en är en marinblå enkelknäppt kostym ett av de mest mångsidiga alternativen man kan välja. För det bästa möjliga resultatet bör man satsa på en skräddarsydd.
  • Slipsar och flugor – till skjortor och kostymer använder vi ofta slips eller fluga. Att ha ett par till hands för olika situationer är därmed varmt rekommenderat. En enfärgad slips och fluga är det mest grundläggande. Gärna i mörkare färg. Därefter kan man vilja skaffa några mönstrade också.
  • Bälten – ett par olika bälten är också bra att ha. Gärna ett som matchar varje par finskor man har. Detta ger alltid ett snyggt helhetsintryck.
  • Handskar – precis som med bältet är det snyggt att matcha handskarna med skorna. Genom att alltid matcha bruna handskar med bruna skor och svarta handskar med svarta skor kommer ens outfit alltid att hålla högre klass.
  • Manschettknappar – en skjorta med manschetter kräver självfallet ett par manschettknappar. Men mer än ett par manschetter är i regel inte nödvändigt. Gillar man att spexa till det lite kan det självfallet vara roligt att ha ett par olika för olika tillställningar.