En ny tid för oss som shoppar mode

I vårt moderna samhälle så börjar vi få upp ögonen för att handla mer hållbart. Förhoppningsvis så kommer vi att komma ännu längre i vårt tänk när vi ska köpa nya kläder. Det är en ny tid för oss som shoppar mode och vi tänker oss för mer än en gång då vi bestämmer oss för vilka kläder vi ska köpa.

Att tänka på mode och hållbarhet är många gånger den yngre generationens sätt att se på sättet som vi hanterar och handlar idag. Den äldre generationen kan ha lärt den yngre att som de har levt så går det inte att leva. Nu ska vi inte skylla på någon utan alla ska ta sitt ansvar då det kommer till miljön och hur vi hanterar den. Vi har bara en jord och att utnyttja andra för egen vinning är inte ett bra koncept.

Vill vi att kläder ska skapas på ett mer hållbart sätt så gäller det att vi tar vårt ansvar och handlar dessa plagg som skapas av duktiga modeskapare. Svenska modedesigners sägs vara bland de bättre i världen och tack vare bra utbildning och grundläggande värderingar så kan man komma långt. Det är många andra modedesigners som sneglar åt Sveriges sätt att tänka hållbar och hur man tar fram nya kollektioner.