Mode

Att det kvinnor är intresserade av mode är ingen överdrift. I modern tid uppfostras flickor till att ”vara fina”. Det är benämningen i sig som också bidrar till att så många kvinnor vill klä och utsmycka sig vackert, elegant och inbjudande. Mode för kvinnor är så stort i dagsläget att vi märker av det i vår vardag genom reklam, tv, modebloggar och modevisningar.

Mode är inte bara att klä sig i rätt tid, det är också en återkommande trend för många som har en social och yttre bäring. Många kvinnor föredrar kläder, smycken eller accessoarer som är rätt i sammanhanget och som är korrekt enligt tiden. Vad som är rätt eller fel inom mode kan endast namnges och klassificeras genom människor som jobbar inom mode. Stylister och modeexperter anser att det finns kriterier för vad som är mode just nu. Det kan handla om att köpa kläder som passar din kroppsform, smycken och öronringar eller något som mer utmanande som sticker utan att vara alltför stötande.

Eftersom kvinnor är olika formade så finns det olika anpassningar för varje kroppstyp när det gäller kläder. Större kvinnor gillar ibland att framhäva eller att dölja olika attribut. Det kan vara att tona ned vissa kroppsdelar med mörkare färger och ibland att framhäva andra delar med ljusare och starkare färger. Idag hyllas kvinnans kropp för dess olikhet och mångfald.

Det är inte bara trådsmala kvinnor som bär kläder med stolthet längre; även de större kvinnorna med kurvor får nu mer plats i modevärlden. Istället för att se en catwalk med den vanliga smala modestereotypen så får den kurviga kvinnan likvärdig uppmärksamhet. Den utvecklingen är inte bara bra för vår samtid; den ger också en mer accepterad nyans om att alla är olika formade, men har samma värde.

Alla är vi olika men likvärdiga!