Reashopping

En del av oss får inte nog av kläder. Vi andas modemagasin och drömmer om catwalken. Varje dag är ett nytt tillfälle att hitta spännande kombinationer av accessoarer och klädesplagg. Det är svårt att gå förbi en butik och bara fönstershoppa. Ett liv i mode kostar. Därför ska man satsa på rean.

Nyttja rean

De flesta av oss har inte råd att handla på de stora butikerna. Dior och Versace är för dyra och det känns fel att köpa fuskmärken. Vi håller oss inom budgeten vår inkomst tillåter men även den kan bli stram när man väl börjat shoppa.

Rean är det perfekta tillfället att fylla upp garderoben med några plagg som håller en mätt i några månader. Den bästa rean brukar vara runt industrisemestern eller slutet av den. Många människor är ute på stan och butikerna gör sig klara för att ta in höst- och vintermodet. Allting måste bort. Sedan finanskrisen har vi varit duktiga på att hålla shoppandet på ett minimum, något som gjort det svårt för klädaffärerna. De stora kedjorna går fortfarande med vinst medan lokala butiker har allt större och längre reatillfällen för att locka kunder. Utnyttja detta och stöd samtidigt din lokala butik.

Hitta på nätet

Ett annat bra sätt är att hitta rea på nätet. Den kan vara ännu större eftersom en webbshop inte har lika stor butikskostnader som fysiska lokaler. Du får saker och ting hemskickat och behöver bara lyssna efter dunsen i brevlådan. Medan fysiska butiker brukar har en regel att man inte får pengar tillbaka vid reaköp, kan inte webbutiker säga så. Det är lag på att alla online butiker måste erbjuda 14 dagars ångerrätt på alla varor de säljer, oavsett skick. Så det är lättare att ångra ett impulsköp via nätet än på stan.

Jämför priser

Faktum är egentligen att i och med E-handeln så är internet en enda stor rea. Förklaringen ligger i att väldigt många produkter som säljs på nätet finns hos många olika E-handlare. Därför är det givetvis ett måste att man jämför priser emellan de olika sajterna för att på så sätt få fatt i det billigaste alternativet. Det här tipset är väl förmodligen något som de flesta redan känner till, men för säkerhetsskull så nämner vi det ändå.

Det finns flera bra prisjämförelsesajter på nätet där man redan har gjort jämförelsen åt dig. Vår favorit är Prisjakt.nu där du förutom bara hittar de bästa priserna, också kan se omdömen på själva produkten och även på E-handlaren själv. Detta gör det lättare för dig att välja varifrån du ska köpa produkten och behöver inte riskera att bli blåst.