Accessoarer – våren 2016

Våren kommer som vanligt med nya trender inom alla delar av modet, men just nu tittar vi specifikt på accessoarerna som förväntas vara populära under våren 2016.

Diskret kan knappast sägas vara ett ledord för våren accessoarer, här snackar vi iögonfallande ting som vittnar om tydliga budskap vad gäller mode. Och detta gäller faktiskt både för kvinnor och män.

För henne

Accessoarer är såklart större bland kvinnor än män, åtminstone i hur vi traditionellt sett ser på accessoarer. Saker som örhängen och smycken är ju huvudsakligen damernas värld och här ser vi tydligt att bigger is better, som man säger på engelska. Allt från örhängen och halsband till ringar och armband drar snabbt åt sig uppmärksamheten och är stora och flashiga. Vi ser även att metall är väldigt inne just nu, och inte metall i vilka färger som helst, utan stål och krom. Det är mer eller mindre som en industriell revolution i smyckesvärlden just nu. Allt detta från sajten Bazaar och deras täckning av det som presenterats på runwayen.

För honom

Bland män så är det åter igen på modet med den klassiska baseballkepsen, som passar in i praktiskt taget alla delar av streetwear. Ett annat område som fått en hel del fokus denna vår är halsen. Här är det nu trendigt med långa scarves, något som Scottsberry kan visa många exempel på. De kan passa lika bra i en casual look som i en mer professionell och kommer i en mångfald av färger så man matcha praktiskt taget allt. Slip on skor har även gjort ett stort genomslag i vårens mode och är ju perfekt för både vår och sommarväder. Igen så är utbudet tillräckligt omfattande för att kunna matchas med vadagsoutfitten eller kläderna man har på sig till jobbet.