Höstens och vinterns klänningar

Det var länge sedan mörka färger fick ge vika för mer upplyftande och starka färger, men under hösten och vintern i år ser det ut om just det är på väg att hända. Det är dags för aningen mer färger i höst och vinter; i synnerhet det mer mättade och ljusgråa kommer prägla klänningar och byxplagg.

Många höst- och vinterkollektioner vill väcka upp det livliga i oss en smula. Det är på tiden att vi lär oss att acceptera oss själv. Inspirationen präglas av ljusgrå och mörkgröna färger på byxplagg och klänningar i material som plast, fleece och siden. Byxorna är aningen smalare skurna medan klänningar och pennkjolar är betydligt tunnare.

Modehusen har visat lite olika stilar de valt på kläderna för hösten och vintern 2013/2014;

  • Kollektionen från Tiger of Sweden präglas av värme med metalliska inslag. Man går också bort från det kvinnliga en aning till det mer pojkaktiga med brokigare jackor och kortare skinnkjolar.
  • Det lekande och det lätta genomsyrar franska Hopes kollektion. Både tröjor och klänningar bär tyger och mönster med avrundade former. Det är aldrig fel att visa en lekfull sida när många saker känns hopplösa i mörkret.
  • Det ack så populära Filippa K som många gånger sätter modetrenden i Sverige bjuder på skiftande inslag med en stora variation i material. Det lurviga och stickade möter skinn och elasticitet – det är dags att ta steget ut i höst- och vintermörkret och våga mer!

Ett plagg som slagit stort, som finns med på de flesta visningarna är klänningen. Det mer feminina modet har slagit starkt och det gäller att tänka lite 50-tal. Välklätt och feminint med känsla av kvalité är ledord för hösten och vinterns klänningar. En sida med många vackra favoriter är http://xn--klnningarfest-cfb.se/ där du hittar allt från axelbandslösa till mer välklädda klänningar, allt för att både passa till vardags och fest. Ett tips är att köpa en snygg kavaj och matcha klänningen med i höst. Till det kan du välja ett par lårhöga stövlar och ett par grovstickade leggings, då är du helt rätt ute.