Mobil och mode

För drygt 30 år sedan såg världen den första mobiltelefonen. Sedan dess har det gått fort – från en tjugo kilo tung klump med sladdtelefon till en slimmad och flashig liten pryl med internetuppkoppling, HD-kamera och högupplöst Retina-skärm. Mobilens snabba utveckling har dock medfört att vi idag har helt andra krav och förväntningar än för bara något år sedan.

Dels förväntar vi oss numera att en mobil ska vara mer än en mobiltelefon. Vi använder den egentligen oftare för att göra andra saker än att ringa. Vi har också höga krav på telefonens utseende. För tjugo år sedan kunde man gå runt med vilken tegelsten som helst, men idag är den en accessoar som vi använder mer än något annat i vardagen. Då vill vi också att den ska se bra ut. Lyckligtvis har mobilföretagen hängt med, och varje gång en ny smartphone presenteras diskuteras designen nästan lika mycket som dess funktioner.

En gamechanger för mobilens roll som modedetalj är självklart introduktionen av mobilskal. Det som till en början bara var tänkt som ett sätt att skydda telefonen och göra den mer stöttålig har nu utvecklats till en enorm marknad med tusentals valmöjligheter. Numera finns allt från enkla plastskal och läderfodral med korthållare till guldpläterade värstingskal som går för flera tusentals kronor.

Om man inte har något skal eller känner att det är dags för en uppdatering av sitt slitna case kan det vara en god idé att surfa in på iDeal of Sweden. Sidan är helt tillägnad smartphoneaccesoarer, och har ett enormt utbud av mobilskal. Oavsett om du är ute efter plånbokslösningen i mörkt läder eller ett champagneglittrande guldskal så har sidan garanterat någonting för dig.